Thursday, June 25, 2020

Daily GK Question for upcoming Exams 25-06-2020

  1. Who has partnered with NITI Aayog's Atal Innovation Mission to boost innovation ecosystem in india.

    Ans:- Coal India Limited
  2. What is the rank of india in world justice project Rule of Law index 2020 ?.

    Ans:- 59

  3. Which bank collaborate with the Affordplan to launch co-branded health card called Swasth Card ?

    Ans:- Yes Bank
  4. In 2019 who became the first Indian to win an election in Japan?

    Ans:- Yogendra Puranik
  5. Who is the author or the famous book Meghdoot ?

    Ans:- Kalidas
  6. The Grand Canyon is on the river ?

    Ans:- Colorado
  7. Who author the book title " Legend of Suheldev. The King who saved India ?

    Ans:- Amish Tripathy
    Explanation:
    Bestselling author, Amish Tripathi has announced the launch of his new fiction book titled ‘Legend of Suheldev: The King Who Saved India’ on 20 June 2020. The latest fiction is set in 11th-century and is a story of a king who united men and women of the nation, irrespective of their religion, caste, region, or status in society.
  8. Indira Rasoi Yojna launched by which state ?

    Ans:- Rajasthan
  9. How much fund has been allocated under PM CARES Fund for 50,000 ‘made in India’ ventilators?

    Ans:- Rs 2000 crore
  10. Which nation will be holding a limited Hajj pilgrimage in 2020?

    Ans:- Saudi Arabia
  11. Who among the following has been named as the winner of 2020 Peace Prize of the German Book Trade?

    Ans:- Amartya Sen
  12. Which nation blocked Pakistan’s attempt to declare Indian citizen as 'global terrorist'?

    Ans:- US
  13. Which Indian has been elected to the International Tennis Federation (ITF) men’s player panel?

    Ans:- Niki Kalayanda Poonacha
  14. Who participated in Russia -India-China Ministers meeting on June 23, 2020?

    Ans:- S Jaishankar
  15. What is the theme of this year’s World Hydrography Day?

    Ans:- Hydrography enabling autonomous technologies
  16. Which nation has decided to amend its Citizenship Act?

    Ans:- Nepal
  17. Which state will launch ‘Play little, Study little’ scheme for school students?

    Ans:- Tripura
  18. Which Club has won the 2019-20 Coppa Italia cup?

    Ans:- Napoli
  19. Which company has acquired Swedish mapping technology company Mapillary?

    Ans:- Facebook
  20. Which city is Building a New ‘She-Man’ Station to Make it More Trans-Friendly?

    Ans:- Noida

No comments:

Post a Comment